Home » Over DEGEURVAN

Over DEGEURVAN

DEGEURVAN is een concept van Judith Poppen.

Twee jaar lang ben ik ziek geweest, waarbij de ernstige pijn en de afhankelijkheid van sondevoeding een grote uitdaging vormden. Er was onzekerheid of ik ooit van deze pijn en sondevoeding af zou komen. De pijn was soms zo erg was dat ik flauwviel. Het advies van de bedrijfsarts was stoppen met mijn huidige werk en op zoek naar zittend werk met korte periodes werken.
Drie ziekenhuizen verder wilde er een arts, na bijna 2 jaar, toch een operatie proberen en gelukkig heeft dit goed uitgepakt. Gedurende die periode van ziekte begon ik na te denken over mijn toekomst. Wat als ik de rest van mijn leven met ernstige pijn en sondevoeding zou moeten leven, en nooit meer mijn werk zou kunnen uitoefenen? Op een avond, toen ik een aantal kaarsen aanstak, kwamen de mooie momenten in mijn leven naar boven. Ik herinnerde me de reizen die ik had gemaakt en andere prachtige herinneringen die ik had van voor mijn ziek zijn. Op dat moment zag ik het licht. Wat als ik kaarsen kon gaan maken en dat kon combineren met deze mooie herinneringen en zo mijn eigen tijd kon indelen, zelfs met sondevoeding.” Hier ga ik mij in verdiepen dacht ik. Na veel gelezen te hebben, heb ik spullen besteld en ben ik aan de slag gegaan om een geurkaars te maken. Zo heb ben ik door gegaan tot ik meerdere perfecte kaarsen had gemaakt.

Ik wilde graag dat meer mensen van mijn kaarsen konden genieten, en zo ontstond het idee van ‘De geur van’. Dit concept werd geboren in Lemmer, een toeristische plaats waar mensen graag iets leuks meenemen als aandenken aan hun bezoek. Ik bedacht om kaarsen te maken die herinneringen zouden oproepen aan plaatsen die mensen bezocht hebben of aan voetbalclubs waar ze fan van zijn. Daarnaast bieden kaarsen natuurlijk warmte en gezelligheid in huis. Mijn hobby groeide uit tot een volwaardige kaarsenmakerij, waar ons team de heerlijkste geurkaarsen produceert.

Je vraagt je wellicht af waarom de kaarsen van ‘De geur van’ beter zijn dan andere kaarsen. Het kost tijd om een goed product te ontwikkelen. We hebben ongeveer een half jaar besteed aan het creëren van de perfecte kaars waar je van kunt genieten en die mooie herinneringen naar boven brengt. We hebben gezocht naar heerlijk geurende aroma’s, de juiste was, de optimale giettemperatuur en de juiste materialen.

Daarnaast zijn we voortdurend bezig met het denken aan mens, dier en natuur. ‘De geur van’ gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke producten, zoals sojawas, lonten en natuurlijke geuren. We houden ook rekening met duurzaamheid tijdens het productieproces van de kaarsen, zoals ons beleid om de glazen niet voor te verwarmen en het gebruik van Europese producten. We streven ernaar om op een verantwoorde manier te werken en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Sinds een korte tijd hebben we ook andere producten die je laten herinneren aan mooie momenten toegevoegd aan ons assortiment. Zo kan je helemaal weg dromen in jou eigen prachtige herinnering.

Ben je na mijn verhaal benieuwd naar onze producten?

Bekijk geurkaarsen